2010. május 29., szombat

Balcsikör

Idén május 14-én balatonkörre készültünk. Két héttel előtte még jó időt jósoltak. De tényleg ez még jósolás volt. Ahogy következett a nagy nap, egyre több esőt mondtak. De hát mi elindultunk . Hárman vágtunk neki, csak sejtettük az évszázad vihara jön. Pénteki nap még egész jó idő volt. 1. nap: Siófok-Szántód-Tihanyi rév - Balatonfüred - Balatonalmádi - Balatonkenese - Siófok (gyakorlatilag a Keleti medence megkerülése volt a cél. Távolság 76 km. Még a nap is sütött. Hát a Tihanyi félszigetnél már fel lehetett fedezni egy pár pamacsot...


Útközben találkoztunk szép kacsákkal, hattyúkkal. :P Balatonfüreden megcsodáltuk a Jókai hajót és az első nagy viharfelhőkket. Fekete volt és hangos. Beültünk egy palacsintázóhoz. Viharban a legjobb egy jó meleg túros palacsinta....Szerencsénk volt mert a balcsi áthúzta a vihart. Viszont óriási pusztítást végzett Balatonfűzfőnél. Mikor odaértünk mindenhol faágak voltak a földön és óriási pocsolyák. Balatonvilágos a kedvenc részem. Nagyon szép onnan a kilátás.
Van egy híd , amin muszáj átmenni....:D


Első nap szép volt. Második nap terve : Fonyódi hajóállomás (átkelés) - Badacsony - Szigliget - Keszthely - Balatonmáriafürdő - Balatonfenyves - Fonyód hajóállomás. Távolság: 60 km.
Badacsonynál eleredt az eső. Fotó nem is készült akkor már. Az eső csak esett és esett.... Útközben szél is volt , de még ellehetett viselni. De Balatonfenyvesnél már erős széllökések voltak. Egy párszor majdnem a szél győzött. Háborgó Balaton is szép , de napsütésben az igazi. A második nap inkább vizibicikli volt. Extra körülmények közt. :) Harmadik nap elmaradt, nagyon erős orkánerejű szél volt. Mindenhol faágak, egész fák kicsavarodva, cserepek stb.
Tényleg az évszázad vihara volt. :-(

Időkép weboldal képe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése