2010. szeptember 25., szombat

Mennyit ér az ember

Egy ismerösöm mesélt valamit. Egy ember meghalt. Fiatal volt és élhetett volna. Mennyit ér egy emberi élet. Minnél messzebb van tőle az ember annál kevesebb az értéke. A hozzátartozóknak a legfontosabb, másnak egy darab valami ami talán nem is az embert látják. Mindenki küzd az életben. És mindenki egyszer feladja, de nem mindegy mikor. A szeretett sajnos hiányzik sokszor az életből, ugyanugy mint a megértés, empátia. Mindenki egy érző lény, akinek fáj ha bántják vagy megütik.

Próbálta elfojtani feltörő könnyeit, próbálta lenyelni a gombócot, amely a torkát szorította, próbálta elfojtani a gondolatait, amelyek elönteni készültek mindent. Úgy érezte, az egész világgal meg kell küzdenie, hogy a számításait keresztül ne húzzák. Küzdött azokkal, akik engedély nélkül a világába léptek. (...) Úgy érezte, egész élete csak küzdelem és küzdelem és küzdelem. És most itt ül, és még a saját érzelmeivel is meg kell küzdenie. Úgy érezte magát, mintha száz meneten lenne túl, mintha ellenfelei minden ütése, rúgása célba ért volna. Elfáradt. Az izmai fájtak, a védekezése szétesett, a sebei pedig nem gyógyulnak már olyan gyorsan.

Cecelia Ahern

Már gumibugyis korom óta fel nem foghatom, miért csak a holtakat illeti a gyengéd tapintat, a suttogóra fogott hang. Ugyanez miért nem jár az élőknek is? Miért nem illeti meg az élőket a jog, hogy ne ölögessék meg őket?

Vavyan Fable

3 megjegyzés: