2011. március 15., kedd

Gemenc kör

Végre itt a tavasz. Szép idő , irány a bringa. János szervezett egy túrát. A híres Gemenc kört vagy másképp a két hídas túra. Garay téren volt a találka, kb. 74 fő gyűlt össze. Alföldről, Budapestről, Pécsről stb jöttek. Szép kis csapat jött össze.Szekszárd, Keselyűs , Bárányfok itt megnéztük az állatsimogatót. Hát az állatok kaptak bőven ölelést, simogatást. Igazi sztárok voltak.

Tovább indultunk a Szent László híd felé. Sajnos a hídon egy csúnya baleset volt. Mentőt kellett hívni. :-( Aki kerékpárutat épít, jó lenne ha figyelembe venné, a kavics , sóder , és a homok nem alkalmas kerékpárútra. Egy pár szem bármelyikből és máris balesetveszélyes. A sok résztvevőből kialakult egy igazi kis csapat. A kerékpárt nem hagyhattuk ott, a mentősök nem tudták elvenni. A fiúk vitték el a rév csárdáig. Nem kis teljesítmény , szembe széllel. Ott nagyon aranyosak voltak , elzárták biztonságos helyre.
Egy kis pihi után, már indultunk tovább, hisz a többiek már két órája ott szobrosztak. A palacsinta nem maradt ki azért. Irány Baja, majd Pörböly. Itt már kellemesebb volt a szél . Igazi hátszél volt sokszor. Nagyon szép a Gemenci erdő, rengeteg szépségével együtt. Jó kis túra volt, jó emberekkel és persze jó idővel. Egy szomorú volt, a baleset. De remélem hamar köztünk tekersz újra...

2 megjegyzés: