2011. június 4., szombat

Semmiből valamit

Semmiből valamit című könyv 67 Forint volt réges-rég. Úgy is lehetne mondani egyszer volt holnem volt....
E könyv valamennyi receptje az igazán olcsó ételek kategóriájába tartozik, ugyanis egyetlen étel sem drágább 30 forintnál, és jó néhány 5 forintos étel is található a 150 ételleírás között.
Hát a mai világban 30 Forintból már sok ételt nem lehetne kihozni. De az elv jó , semmiből valamit.

Igy született meg a hétvégi ebéd. Ményhütőben volt egy kis szilvás derelye. Tejfől hiányában egy kis kávékrém készült mellé. Rögtön nem volt olyan száraz.Lefőtt kávé, pici margarin ,csipet fahéj, egy sor tortabevonó, és máris kész a krém.

Karalábé megpárolva, pörköltösen elkészítve azaz olaj, pici szalonna, hagyma, jó kis piros paprika, és kész is van. Párolt rizssel összekeverve és pici sajt a tetején. Máris kész az vasárnapi ebéd.
Kerestem egy sütemény receptett, ami nem tartalmaz tej és tojást. Az jelenleg hiánycikk a kamrából. És megszületett a barackos süti.recept

Persze ez is át lett alakítva , szóda helyett a barackkonzerv levét adtam hozzá. És csak háromnegyed bögre cuki.Gyerekkorom egyik kedvenc meséje a kőleves. Milyen jó bármikor visszanézhető a világhálon.


2 megjegyzés:

  1. A "Semmiből valamit" nekem is megvan - és számtalanszor vettem már ötletet ki belőle. Igaz, ezek bizonyára most nem divatos étkek, de pénztárcakímélők és ez sem elhanyagolható tényező...

    VálaszTörlés
  2. Vannak benne jó kis ötletek. :-)

    VálaszTörlés