2011. augusztus 15., hétfő

Dunaföldvár-Paks-Géderlak túra

Augusztus 14. vasárnap, kellemes napsütéssel kezdődött a nap és folytatásban egy kis túra. Dunaföldvár-Paks-Géderlak túra, DSTE Bringás szakosztály szervezésében. A Bike & Byte bringa és számtechbolt elől indultunk 9 -kor. Bölcskén keresztül Madocsán át, majd Dunakömlőd és Paks. A kompra várni kellett. Óránként indul a komp.Nagyon szép a Duna part.A kompról leszállva elindultunk Géderlak felé.

Nagyon takaros kis település. Tiszta, tele van virágokkal, barátságos kis hely.

Innen tovább gurultunk Ordas és Dunapataj felé.
Innentől álom kerékpárúton haladtunk. Széles két sáv. Autó nem volt. A következő állomás Harta volt. Egy szép kis fahídon mentünk át és beértünk egy Oázis sörkerthez.Egy nagyobb pihenő tartottunk itt.Itt szabadstrand van, sátorozni lehet, madármegfigyelő hely is van. Ide feltétlenül vissza kell jönni, meseszép hely.
Környékbeli lehetőségek.

Innen vissza Dunaföldvárra.
Beszédes József Duna hídon keresztül...Azt suttogta elfáradtunk, mint ahogy a kép is sugallja.Visszaérkeztünk a kiindulási helyre. Nagyon jó kis túra volt. Gyönyörű helyen, nagyon jó kis társasággal.

Dunaföldvárt még soha nem láttam közelebbről, csak távolsági buszról. Nem semmi város. Sok rejtett értéke van. Felfedező túrára indultunk, persze csak egy jéghideg fagyi után. Sacher fagyit nem lehetett kihagyni.

Érdemes volt megmászni.
Várkaput érdemes megkeresni.
Kedves katonahölggyel is lehet találkozni, pumpa karddal...

Hangulatos kis utcák vannak.

2 megjegyzés:

  1. Pár nappal előttetek (10-én) jártam Dunaföldváron. Majdnem azon a vonalon, amin Ti is mentetek. Én a komp helyett az M9-esen mentem át a Dunán és a töltésen tekerten. Néhány szakasz süllyedős sóder volt. Legközelebb kipróbálom a kompot.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép hely. Érdemes kipróbálni a kompot. Szép látvány.:-)

    VálaszTörlés