2011. augusztus 18., csütörtök

Szabadság első napja

Szabadság első napja nagyon jól telt.Tegnap utaztam fel Budapestre.Ma feljöttek a szüleim és elmentünk megnézni az állatkertet.

1866-ban alapított Fővárosi Állat- és Növénykert a világ egyik legrégebbi állatkertje. Gyönyörű helyen található kint a városligetben. Egy meseszép zöld területe Budapestnek. Rengeteg állat és növény található kicsik és nagyok örömére.

Hatalmas területen fekszik.
Maga az épület is szép, díszes. Négy kőelefánt fogadja az ékezőket. A kaputornyot az Elefántházhoz hasonlóan Zsolnay kerámiával borított, kicsi kő jegesmedvék vannak rajta. Jobbra indultunk el, ahol meseszép bonsai kiállítás fogadott minket. Egy kisebb japánkert található, benne úszkáló kacsák.Tovább sétálva a nagy tóban, pelikán, réce, gémes, teknősök találhatók. Vízi madarak éppen reggeliztek.


Nagyon szép sziklakert is található.Ők a kedvenceim lettek.Érdekes totem oszlopok vannak fából faragva, az állatkert több pontján. Nem semmi,mit kitudnak hozni egy fából.Rengeteg féle madárfaj megtalálható. Színesebbnél- színesebb. Ez a szőrmók , mint egy oszlop úgy állt.


Kerékpáros papagáj nem mindennapos dolog. :-)Egy újabb színes szépség.

Volt bújocskázás is.A jó öreg elefánt.Víziló.Nagyon kár lenne az állatkertté, ha bezárna.Nagyon sok rejtett kincse van, amit nem szabad a nagyközönség elől elzárni.Minden korosztálynak ajánlott meseszép.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése