2013. január 28., hétfő

Téli Gemenc

Vasárnap kis csapat, megcsodálta a Téli Gemencet. Hidegnek hideg volt az elején, de fehérség inkább csak foltokban tükröződött.


Busszal kimentünk a Keselyűs csárdáig, itt lesétáltunk a Holt Sióhoz. Sikerült lefotózni, egy mirelit hallat, amit csak a számítógépen vettem észre, szegény milyen csúnyán járt.Követtük a gemenci kisvasút nyomát és egyre beljebb jutottunk az erdőben. Mellettünk a Sáros tó, felettünk vadkacsák repültek el. Beértünk a Kék túra útvonalra, és követtük a kék jelzést.

Vadetetőnél pihentünk egyet, és egy kis táplálékot vettünk magunkhoz.


Borrév tónál pihentünk egy nagyot, és megcsodáltuk a vízi madarakat.Tovább haladva már közeledett a Bárányfoki tanösvény. Itt egy kis pihenőt tartottunk a megterített asztalnál. :-)


Ember nyomait sokszor fel lehet fedezni.

Ilyet viszont még soha nem láttam.  Egy kivágott fatönk, lefelé fordítva és ez volt megjegesedve...:-DMindig mutat valami újat a természet.

Bárányfoknál felmentünk a töltésre és haladtunk tovább a kék jelzésen. Szekszárdra beérve, kellemes fáradság volt a csapaton. Időjárás szép volt, a természet meg ismételten csodálatos. Jó  kis túra volt. :-)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése